Участие на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово в проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово участва в проект BG051PO001-4.3.02-0001  „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.  Целта на проекта е да създаде система за кариерно ориентиране в училищното образование за постигане на съответствие между националната и европейската политика в областта на ориентирането през целия живот.

На 18.03.2013 г. в часа на класа бяха проведени първите дейности за формиране на умения за избор на образование и професия.  Обучителните форуми бяха проведени във ІІ б, ІІІ б и VІІ б клас от Ирина Костова, консултант от Центъра на кариерно ориентиране – Ямбол. Чрез интерактивни упражнения учениците от ІІ и ІІІ клас се запознаха с  характеристиките на професиите. Учениците от VІІ клас придобиха умения за планиране на учебно и лично време, за кариерно развитие, за преодоляване на типични грешки, свързани с избора на образование и професия, за решаване на вътрешни конфликти, свързани с възможностите за образователна, професионална и личностна реализация.

На 29.03.2013 година в час на класа с учениците от ІІв, ІІІа и VІІІа клас предстои провеждането на подобни форуми и тренинги.

[nggallery id=56]