Участие на Вокална група „Цветен камертон“ във фолклорните празници на община Елхово и община Болярово – „Тунджа пее и танцува“ и „Върбова свирка свири“

Вокална група “Цветен камертон“ при ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово и тази година отново взе участие в големия фолклорен празник за града и общината – фестивала „Тунджа пее и танцува“, който се организира от Община Елхово, съвместно с НЧ „Развитие – 1893” от 25 до 27 май 2018 година. 

На събитието момичетата от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – Десислава Илиева, Ева Трендафилова, Никол Хаджиева, Силвия-Александра Георгиева, Теодора Стоянова и Цветелина Димитрова с ръководител Стоян Иванов се представиха с песните – „Полегнала е Гергана“ и „Мъри, моме“.

За чудесното си изпълнение те получиха Грамота – III-та награда и Грамота за участие във фестивала .

Наред с  малките и големи певци, танцьори и свирачи от различни общини на България нашите певици пяха  пред  жителите  и гостите на града и с изпълнението си представиха красотата на българския фолклор и своите певчески умения.

Още едно участие на Вокална група “Цветен камертон“ зарадва и публиката на Национален детски  фолклорен събор „ВЪРБОВА СВИРКА СВИРИ“ на 2 юни 2018 год., под патронажа на кмета на Община Болярово  –  г-н Христо Христов и организиран от РАО „Тракия“- гр.Стара Загора, Общество за фолклор – гр.Стара Загора, Община Болярово, Читалище „Възраждане“- гр.Болярово и Дружество“Тракия“ – гр.Болярово

Съборът е посветен  на популярната тракийска певица Елена Граматикова и на богатството и красотата на странджанския фолклор.

На събитието нашите момичета се представиха с песните – „Ходила Яна“ и „ Де се чуло и видяло“ и получиха Грамота – Второ място.

С мероприятия  като тези се  съхранява  и популяризира фолклорно наследство на България. Приобщава се младото поколение към съкровищницата на българския фолклор и се дава възможност за индивидуална изява и откриване на млади дарования. И не на последно място – осъществява се  приемственост между поколенията. А ние се гордеем с нашите таланти и подкрепяме изявите на децата ни!