Трето място в Национален художествен конкурс „Освобождението” за Габриела Йорданова от ІІІа клас

На 28 февруари 2013 г. в Панорама „Плевенска епопея 1877г.“ за петнадесети пореден път се откри изложбата с детски рисунки от Националния конкурс „Освобождението“, организиран от Община Плевен и Дирекция“Военно- исторически музеи“.

Тази година в конкурса участваха 462 творби на деца от 46 училища на 29 населени места от 16 области на България.

Малките художници с ентусиазъм и умение пресъздадоха важни моменти от националноосвободителните  борби на българския народ от Руско-турската Освободителна война, портрети на герои, паметници на признателност и други.

От ОУ“Св.Св. Кирил и Методий “ гр.Елхово в конкурса участваха четиринадесет ученици, под ръководството на старши учител Ангел Трънков.  Пет деца : Габриела  Димитрова  Йорданова от ІІІа клас, Натали Ангелова Михова от ІІІа клас, Симона Димитрова Георгиева от ІІІа клас, Илияна Младенова  Джонджорова от Vб клас, Георги  Стоянов  Желязков от Vб клас продължиха участието си в следващ етап.

На призово трето място за проявено художествено виждане и оригинално пресъздаване идеята на конкурса се класира Габриела  Йорданова, която получи награди: сборници издадени от Дирекция “Военно- исторически музеи“, слушалки за компютър и грамота.

[nggallery id=57]