Първи учебен ден – ден неповторим, усмихнат и вълнуващ!

Първи учебен ден – ден неповторим, усмихнат и вълнуващ! Ден, който се превръща в празник за всеки българин, скътал желанието  си за знание в сърцето и понесъл нестихващия порив за наука.

На този ден училищният двор се изпълни с една приятна суматоха и весела глъч от превъзбудени родители, учители и ученици, суетня и пъстра мозайка от красиви празнично  облечени деца.

Тържественото начало беше дадено в 9.30 часа с издигане на националния флаг под звуците на българския химн  и посрещане на знамената. Прозвуча и химна на училището.

         Гости на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Елхово в празничния ден бяха Стоянка Бургасчиева – главен експерт  „Общинска просвета“ в община Елхово, г-жа Славка Дражева – член на Училищното настоятелство,  бивши преподаватели от учебното заведение и  много родители.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището – Тинка Атанасова.  С нестихваща радост тя пожела на  всички ученици и техните родители ползотворна и успешна учебна година и обеща: „С Вашата подкрепа, с подкрепата на държавата и общината, на обществения съвет и на училищното настоятелство ще продължим да работим на очакваното високо ниво, за да направим ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово едно съвременно училище, съчетало качествено образование и любов към всяко дете, към всеки ученик!“

Госпожа Атанасова прочете поздравителни адреси от председателя на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание – Милена Дамянова, от Стойко Стойков – за Началник на РУО Ямбол  и от Общински координационен съвет на Синдиката на българките учители.

Приветствия и най-добри пожелания към ученици и учители отправиха г-жа Бургасчиева, а от името на родителите на първокласниците- г-жа Лора Събева.

Най-развълнувани и нетърпеливи бяха малките 46 първокласници, които за първи път прекрачиха свещения праг на училището, за първи път чуха първия школски звънец.

През тази учебна година нови светове от букви, цифри, игри и мечти ще им разкриват техните първи учители – Миглена Терзиева и Стойка Кънева.

 Честита успешна и ползотворна 2018/2019 учебна година!