Европейски ден на спорта в училище – 28.09.2018 година

ОУ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Елхово се включи в Европейски ден на спорта в училище.

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

С множество спортни демонстрации и атрактивна програма в инициативата се включиха учениците от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“, гр.Елхово. В събитието участваха ученици отV-VII клас, който се включиха в дисциплините: лека атлетика, футбол, волейбол и баскетбол.

Най-активният ден в училище е пример за събитие, обединяващо ученици от цялата страна в един активен спортен ден, изпълнен с много игри, спорт и веселие.

Инициативата е част от Европейска седмица на спорта и е подкрепена от Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта, Центърът за развитие на човешките ресурси.