Детско полицейско управление в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – град Елхово

За да има справедливост,

За да има спокойни и усмихнати хора,

За да различаваме доброто от злото,

За да бъде нашият свят по-човечен,

За да бъде нашият свят без риск,

Затова НИЕ днес сме тук!

 

Днес, 1 октомври в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – град Елхово тържествено беше открита новата учебна година за  “Детско полицейско управление”. Училището за втори път ще работи по програмата, разработена по инициатива на  Министерството на вътрешните работи.

Стартът на двугодишното обучение на малките доброволци бе положен със сключването на Споразумение и Декларация за партньорство между директора на ОУ“ Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово – Тинка Атанасова и  за началник на РУ на МВР град Елхово – старши инспектор Георги Вълев.

Старши инспектор Георги Вълев разясни дейностите в Детско полицейско управление и представи екипа, който ще е ангажиран с реализацията им.

Госпожа Тинка Атанасова благодари на децата и техните родители за избора, който са направили, пожела им “На добър час!” и успех на програмата.

В рамките на двугодишно обучение доброволците  ще се запознаят с дейността на полицейските служби, как да реагират и оказват първа долекарска помощ в различни ситуации, ще се обучават в детска полицейска лична защита и безопасност на движението.

Формата на обучение е извънкласна, като занятията ще се провеждат по предварително изготвен график, веднъж седмично в продължение на две учебни години. Темите ще бъдат съобразени с възрастта на децата, регионалната специфика, традиции и култура. Освен лекции ще има практически занятия, викторини и различни игри.