ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

Рецитал по случай Международния ден на учителя

14На 7 октомври в кино залата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово се проведе празник, посветен на деня на учителя 5 октомври под мотото „Учителко, целувам ти ръка“. Поздравително слово към всички учители по случай Международния ден на учителя поднесе директорът на учебното заведение Тинка Атанасова. Тя поздрави преподавателите, благодарение на които учениците са по-знаещи и по-можещи. Всички учители заслужават да бъдат уважавани както от своите ученици и от родителите, така и от обществото.

По случай Международния ден на учителя – 5 октомври колективът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ получи поздравителен адрес от министъра на образованието и науката доц. Румяна Коларова, която с признателност и уважение отправя към учителите думи на уважение: „Да си учител не е и не може да бъде просто професия. Това е призвание – изпълнено със себеотдаване и саможертва. Дълбок поклон пред вашия труд!“ Малките рецитатори от 2 „б“ и 3 „б“ клас развълнуваха преподавателите от училището. Децата пяха и рецитираха, като стиховете им бяха изпълнени с благодарност към тези, които са ги повели по пътя на знанието.

Учителите, организирали празничния рецитал – Мима Бичева, Виолета Трифонова, Стойка Кънева и Стоян Иванов, поднесоха своята минутка на признателност към всички учители, за което г-жа Атанасова им благодари.

Много вярно и мило прозвучаха думите на г-жа Трифонова, в рецитираното от нея стихотворение: „Когато си учител, ти се налага да бъдеш актьор, приятел, сестра и лекар, треньор, търсач на изгубени вещи, банкер, психолог, заместник родител и защитник на вярата. Но с помощта на великите съюзници – вярата, любовта, добротата и родителската подкрепа всичко е постижимо. А най-големият подарък за учителя е благодарността на учениците!“

На фона на песента „Учителко, целувам ти ръка“ ученици от 3 „в“ клас поздравиха любимите учители с танц. Развълнуваните детски гласове огласяха залата с думите: „Поклон пред търпението! Поклон пред умението! Поклон пред обичта Ви учители“.

[nggallery id=159]