СПОРТЕН ПРАЗНИК В ОУ“СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – ГР. ЕЛХОВО

1_800x459Със заповед на министъра на образованието и науката днешният 19 май 2016 г. /четвъртък/ е обявен за неучебен ден. Организирани бяха спортни празници и разнообразни състезания в училищата в цялата страна.

Учениците от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово с огромно удоволствие се включиха в спортната надпревара. С много бързина, старание и висока мотивация те участваха в мероприятието.

В двора на училището се организираха щафетни игри за учениците от I и II клас, „Народна топка“ за момичетата и Баскетбол за момчетата от III клас. Учениците от IV клас участваха в дърпане на въже и всички от втори до четвърти клас въртяха обръчи.

За по-големите ученици бе организиран турнир по Футбол за момчетата и Волейбол за момичетата. Петокласниците играха Бадминтон и мериха сили в дърпане на въже.

Денят бе хубав, слънчев и това още повече допринесе за атмосферата на приповдигнато настроение, спортен хъс и нескончаемата енергия в учениците.

Целта на подобни масови спортни празници е да популяризира спорта като здравословен начин на живот. Мероприятия като това, дават възможност за социализация и интеграция чрез спорт.Помагат  на децата и учениците бъдат мотивирани да спортуват, да участват в извънкласни спортни дейности, клубове и организации.