Представителна изява на група по интереси “Кулинарство и здраве“ по проект „Твоят час“

На 04.04.2017г. от 14 00 ч. в кабинет „Готварство“ в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр.Елхово, се проведе изложба на тема „Великденски яйца“ на групата „Кулинарство и здраве“ по Проект BG05М20Р001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 1″ по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж.

С много любов и старание участниците в групата по интереси боядисаха шарени яйца за Великден по няколко технологии: „Мраморни яйца“, „Златни яйца“ в различни опаковъчни хартии, „Захарни яйца“, яйца, боядисани с лак за нокти и др.

Учениците подредиха и традиционна Великденска трапеза с козунак със свещ и яйца, както нашите баби са ги боядисвали – с обвивки от лук и с различни треви за декорация. Гости на изложбата бяха родители и съученици на участниците в групата.

Ръководителят на групата по интереси – Елена Стоянова подтиква учениците да участват с ентусиазъм в групата и да се включват с желание в проявите. По този начин те се запознават с  българските кулинарни традиции и съвременни технологии. 

Целта на занятието е да се запознаят с българските кулинарни традиции за Великденска трапеза – в миналото и сега. 

Задачите са да се боядисат яйца по стари и съвременни технологии.