Представителна изява на групата за занимания по интереси „Художествено слово” по Проект „Твоят час” в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Елхово

На 27.04.2017г. учениците от групата за занимания по интереси „Художествено слово” с ръководител г-жа Миглена Терзиева от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово, участващи в Проект на МОН BG05M20P001-2.004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)” – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове  проведе заключителна публична изява под надслов „Поетичен рецитал”, посветен на създателите на българската азбука, на словото, на книгата и на прекрасната ни родина – Република България.

Гости на събитието бяха г-н Пенко Ханджиев – директор на училището, представители на Съвета за мониторинг „Твоят час” – Стоянка Бургасчиева, Виолета Иванова и Мариана Тонева, родители и учители .

Със своите невероятни изпълнения учениците показаха уменията си за артистично представяне на художествени творби чрез средствата на словото и тайните на рецитаторското изкуство. Демонстрираха своята мотивация за личностна и сценична изява в празници. Подчертаха любовта си към българския език и художествената литература. Доказаха за пореден път, че притежават изпълнителски и сценични дарби, и способности за емоционално въздействие върху слушателите.

Разкриха вълшебната сила на думите. Изразиха по завиден начин чувствата и мислите, които влагат, когато произнасят съчетанията от думи и успяха да ги предадат като послания  към гостите на празника.Чрез изпълненията си те показаха своята обич към словото и към поезията.

С желание, жар и всеотдайност участниците успяха да развълнуват присъстващите с великолепното изпълнение на стихотворението „Аз съм българче” на класика Иван Вазов на музикалния фон на песента „България”.

Ръководителят на групата г-жа Терзиева благодари на учениците за постоянството, усърдието и старанието при изучаване на художественото слово и откриване на удоволствието от четенето и уважение към литературното творчество, защото „Науката е светилото на един народ, а литературата е животът му”.

Участниците в проекта доказаха, че съхраняват и продължават вековната традиция на словото, пренесена от българските творци.

За отлично представяне в дейностите на групата, учениците  получиха грамоти.