Изложба на групата за занимания по интереси „Кулинарство и здраве“ по проект „Твоят час“

На 02.05.2017 год. се проведе публична изява за направа на торти с учениците, участници в група по интереси „Кулинарство и здраве“ с ръководител Елена Стоянова по Проект BG05М20Р001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 1″ по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж .

На изявата присъстваха ученици, учители и родители.

Беше организирана изложба, която е и част от мероприятията по случай патронния празник на ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово.

Изработените две торти със сметана и готови блатове бяха украсени с: едната с  логото на проекта „Твоят час“, а другата с розички от тесто за бисквитки „Калия“ и надпис „ЧРД, Училище!“.

Изработени бяха и сладки цветя за декорация „Калии“ във ваза.

Участниците в групата се забавляваха много с оцветяването на сметаната и тестото със сладкарски боички. Интересна е технологията на приготвяне и изпичане на сладките бисквитки – на обратната страна на тава, с която се запознаха учениците.

Всички бяха изключително впечатлени от кулинарните идеи и умения на участниците в групата по интереси „Кулинарство и здраве“, които показаха, че освен добри ученици, са и добри кулинари.