Заключителна изява на групата за преодоляване на обучителни затруднения по математика „Математиката не е лесна, но е интересна” по Проект „Твоят час“

На 31.05.2018 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово се проведе публична изява на групата за преодоляване на обучителни затруднения по математика „Математиката не е лесна, но е интересна”             по Проект BG05М20Р001-2.004-0004  „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности    (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 2″ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.                                          

 Групата се води от от г-жа Светлана Иванова – старши учител, начален етап на основното образование /I-IV клас/ в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово.

Гости на събитието бяха г-жа Тинка Атанасова – Директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, г-жа Катя Кръстева, г-жа Мариана Тонева, г-жа Снежина Добрева – членове на съвета за мониторинг „Твоят час”, учители и родители на учениците.

 Госпожа Атанасова поздрави участниците в групата за желанието и интереса, с които работеха в занятията по проекта и им пожела още по-големи успехи.

Изявата започна с настроение, създадено от весела песен и мисли за мястото на математиката в живота на хората, които учениците цитираха. Всеки от тях показа, че  умее да събира и изважда с числата до 100, че се справя с текстовите и геометричните задачи  като ги решава в работния си лист. Със занимателната игра „Следвай ме” второкласниците показаха как са овладели табличното умножение и деление. С помощта на презентация учениците направиха проверка дали вярно са решили поставените им задачи.

 Накрая г-жа Иванова  връчи грамоти на участниците в групата и им благодари затова, че цяла година бяха старателни, преодоляваха обучителните си затруднения, ставаха все по-уверени в собствените си сили и с голямо желание изучаваха математиката, защото  математиката не е лесна, но е интересна.