Заключителна изява на групата за преодоляване на обучителни затруднения по български език и литература „Мога да чета и пиша” по Проект „Твоят час“

На 22.05.2018 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово се проведе публична изява на групата за преодоляване на обучителни затруднения по български език и литература „Мога да чета и пиша”  на тема „Вълшебството на думите“ по Проект BG05М20Р001-2.004-0004  „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности    (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 2″ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.                                          

Групата се води от от г-жа Стойка Кънева – старши учител, начален етап на основното образование /I-IV клас/ в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово.

Гости на събитието бяха г-жа Тинка Атанасова – Директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, г-жа Снежина Добрева – член на съвета за мониторинг „Твоят час”, г-жа Миглена Терзиева- главен учител и  учители,  преподаващи  на учениците.

Г-жа Кънева бе подготвила работен лист за всеки ученик и презентация по темата. Учениците се отправиха на пътешествие във вълшебството на думите. Те откриваха и добавяха епитети, съставяха сравнения, търсеха олицетворение в художествен текст и съставяха собствен текст за пролетта. Демонстрираха добра четивна техника, знания и умения по български език и литература.

Накрая под звуците на песента “Вълшебните думи” учениците нарисуваха усмихнати пролетни цветя, които надписаха с красиви пожелания и подариха на гостите.

Учителите изказаха задоволство, че децата са много активни и се справят чудесно с поставените езикови задачи.